Tommy Donbavand

Tommy Donbavand er født i den engelske by Liverpool 1967 og indledte sin karriere som skønlitterær forfatter under pseudonymet B. Strange i 2006. Sit store gennembrud fik han i 2008 under eget navn med den humoristiske gyserserie "Scream Street".

Inden da havde Tommy Donbavand haft en vidtspændende karriere som klovn, skuespiller og instruktør, ligesom han havde skrevet faglitteratur for børn og deres forældre samt undervist på forfatter- og dramaskoler. Han er efterspurgt som underviser i at skrive kreativt ofte på moderne vis via Skype-opkobling til undervisningslokaler på skoler og uddannelsesinstitutioner, og han skriver desuden for en række undervisningsmedier, blandt andre BBC og The Times’ uddannelsessektion. For nylig blev han udnævnt til Storbritanniens første ambassadør i den velgørende organisation "Reading is Fundamental", der arbejder for at lære børn at værdsætte bøger og vigtigheden af at kunne læse.

Hans "Scream Street"-serie blev øjeblikkeligt en stor succes i England og udgives nu af førende forlag i en lang række andre lande, i Danmark af Forlaget Alvilda.

Bøgerne handler om den vrangvillige varulv Luke Watson, hvis familie tvangsforflyttes til gysergaden Scream Street, hvor Luke bliver venner med wannabe-vampyren Rhesus Negativ og den ustyrlige mumiepige Cleo. Lukes forældre er dødsens angst for deres nye naboer, og Luke og hans venner må forsøge at finde en vej tilbage til den virkelige verden, før hans far og mor bogstavelig talt dør af skræk.

Tommy Donbavand beskriver "Scream Street"-serien som en blanding af Stephen Kings fortællinger og Scooby Doo-tegnefilmene. “Det er virkelig mordsomt at skrive bøgerne,” siger han. “Jeg må bare passe på ikke at skræmme mig selv for meget!” Tommy Donbavand bor i Lancashire i Nordengland med sin familie og synes, at søvn er spild af tid – han bruger hellere de mørke nætter på at skrive skræmmende bøger ...

Besøg Scream Streets engelske hjemmeside

Besøg Tommy Donbavands engelske hjemmeside

Download skærmbillede 800x600 pixels
Download skærmbillede 1024x768 pixels
Download skærmbillede 1280x1024 pixels

Udgivelser af Tommy Donbavand